Wie ben ik?

 

Ik ben geboren op 20 november 1940 in Apeldoorn. Getrouwd met Paulien Stikkelman en wonend in Den Haag. Ik heb twee dochters van alweer middelbare leeftijd en drie kleinkinderen: Daniek van 2003, Kaia van 2008 en Niek van 2009.

Na de middelbare school heb ik in Enschede de Hogere Textielschool afgerond en nog een paar jaar economie gestudeerd in Amsterdam. Omdat het schrijven mij meer boeide heb ik de studie in 1960 afgebroken toen ik als leerling-journalist aan de bak kon komen bij het ANP in de hoofdstad. Daar ben ik me gaan specialiseren in de financieel-economische journalistiek. Van 1963 tot 1970 heb ik als economisch redacteur gewerkt bij het toenmalige Dagblad De Tijd in Amsterdam en van 1970 tot 1980 als economisch redacteur-verslaggever bij NRC Handelsblad in Rotterdam. In die periode heb ik ook mijn economiestudie weer opgepakt.

Vanaf 1980 tot mijn pensionering in 2005 heb ik gewerkt bij de Consumentenbond, ook voornamelijk in journalistieke functies. Ik begon er als hoofdredacteur van het maandblad Consumentengids en het grootste deel van mijn loopbaan was ik verantwoordelijk voor delen of voor het geheel van de uitgeverij-activiteiten. In mijn laatste jaren bij de bond  heb ik vooral leiding gegeven aan de afdelingen die de directe contacten met en de (juridische) adviezen aan de leden voor hun rekening nemen.

Sinds ik op mijn 65ste met pensioen ben gegaan ben ik onder meer als vrijwilliger actief bij de Ombudsman van Omroep Max en bij de Stichting Centrum Internationale Kinderontvoering. Verder verricht ik allerlei hand- en spandiensten voor het bedrijf van mijn vrouw, AHA Massage in Den Haag en als afgeleide daarvan adviseer ik startende ondernemers. In de avonduren studeer ik Spaans, vanwege onze contacten met Latijns-Amerika. Verder sport ik veel. Mijn hartstochten zijn schaatsen en fietsen. Om in conditie en in vorm te blijven doe ik twee keer per week aan spinning op de sportschool. In de tijd die overblijft liefhebber ik wat met teksten. Ik schrijf korte verhalen, liedteksten en gedichten. Ook probeer ik elke dag een inval of een stukje inzicht in puntige spreukvorm vast te leggen.