Max Ombudsman

 

Wie ben ik?

Fietsen

Schaatsen

Schrijven

Startersadvies

Renner

 Max Ombudsman

Paulien

Leuks

Contact

Intropagina

Een deel van mijn vrije tijd steek ik in vrijwilligerswerk voor de Ombudsman van Omroep Max. Dit is een sympathiek initiatief voor mensen die vastgelopen zijn in die razend ingewikkelde samenleving van ons.

Max Ombudsman helpt mensen met vragen, problemen of klachten in allerlei situaties om voor hun recht op te komen. De juridische medewerkers runnen een telefonisch spreekuur, waar je terecht kunt voor advies. Alle werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur via nummer 035 - 6775511 (lokaal tarief). En een landelijk netwerk van vrijwilligers kan mensen zonodig ter plekke verder helpen.

De service is voorbehouden voor leden van omroep Max. Dat hoeft geen bezwaar te zijn, want voor  7,50 ben je al lid. Aanmelden gaat gemakkelijk via de website van de omroep.

Wat is de missie van Max Ombudsman? "Bedrijven en instanties proberen steeds vaker hun gelijk te krijgen terwijl ze dat niet hebben. Of ze kijken alleen naar de letter van de wet, en niet naar het menselijke aspect. Max Ombudsman wil zijn steentje bijdragen om mensen te helpen en problemen die spelen collectief aan te pakken."

"Als individu sta je machteloos tegenover grote bedrijven en instellingen. Die komen daardoor al te vaak weg met onrechtvaardig en bureaucratisch gedrag. Max Ombudsman wil ze bij de les houden door een tegenmacht te organiseren. Met Max Ombudsman bieden we een schouder aan de leden om op te leunen en - als het moet - een vuist om mee te slaan."

Ik werk ook mee met de aan de Soresdienst van de Stichting MAX Maakt Mogelijk, die onder hetzelfde telefoonnummer bereikbaar is. De Soresdienst biedt ondersteuning aan Nederlanders die door pech, onrecht of juridische verwikkelingen maatschappelijk in een uitzichtloze situatie zijn beland. Het doel van de dienstverlening is om deze mensen de regie van hun leven weer in eigen handen te geven. De hulp van deze dienst is niet gebonden aan het lidmaatschap van Omroep Max.