Paulien

 

Wie ben ik?

Fietsen

Schaatsen

Schrijven

Startersadvies

Renner

Max Ombudsman

Paulien

Leuks

Contact

Intropagina

Paulien is de zon van mijn zijn en de ster van mijn bestaan. Het enige waarvan ik spijt heb is dat ik haar niet eerder in mijn leven heb ontmoet. Ze is ronduit geweldig. Ga zelf maar na.

Ze is geboren in 1960 als jongste in een hele rij broers en zussen Stikkelman. Daar komen haar sociale vaardigheden vandaan. En haar warmte, haar invoelingsvermogen en de souplesse waarmee ze zich moeiteloos aan allerlei wisselende omstandigheden aanpast. Slim is ze ook, al was leren er niet bij voor een meisje in een groot traditioneel gezin. Het is dan ook bij de huishoudschool en de lagere tuinbouwschool gebleven. Daarna heeft ze de school van het leven bezocht en daar heel veel opgestoken.

Na een paar jaar in de bloemisterij is ze in kantoorbanen beland waar ze het uiteindelijk tot secretaresse van personeelsafdelingen heeft geschopt. Langzaamaan kwam ze erachter dat het kantoorwerk toch eigenlijk niks voor haar was. Ze heeft  er in 2000 bewust afstand van genomen. Eerst pakte ze haar oude vak, de bloemisterij, weer op bij twee klasse-bloemenzaken in Den Haag en Leidschendam.

In 2002 koos ze ervoor haar massagehobby professioneel te gaan beoefenen. Ze heeft de opleiding tot sportmasseur gevolgd en afgerond en is daarna - naast haar baan in de bloemisterij - gaan werken bij diverse sauna’s en fitnesscentra. Intussen verdiepte ze zich in allerlei specifieke Oosterse en Westerse massagetechnieken, waavan ze er nu een groot aantal beheerst. In 2004 is ze haar eigen massagepraktijk gestart onder de naam AHA-Massage (die letters staan voor "Aardige Handen in Actie") en inmiddels heeft ze een flinke kring van zeer tevreden klanten. Ik durf gerust te zeggen dat ze een van de besten is in haar vak.

Paulien en ik hebben elkaar ontmoet bij onze gezamenlijke werkgever, de Consumentenbond. Onze relatie dateert van 1987. In 1993 zijn we gaan samenwonen en in 2002 zijn we getrouwd. Nooit een seconde spijt van gehad. Oh ja, ze is nog prachtig ook!

Tot slot: Paulien is niet uit Den Haag weg te slaan en ze houdt verder van dansen, schaatsen, fietsen en reizen.