Eerste, enige, echte
 fiets-CD: bestel 'm nu

Je hoort een fragment van de track "Tegenwind"

 

Wie ben ik?

Fietsen

Schaatsen

Schrijven

Startersadvies

Max Ombudsman

Paulien

Leuks

Contact

Intropagina

 

 

Ben jij ook een fanatieke fietser? Dan is dit misschien iets voor jou! Net verschenen: de CD "Renner" met 14 Nederlandstalige liedjes, geheel gewijd aan het fietsen. De teksten - allemaal nieuw werk - zijn van Jan Blom, Wim van Campen en... niemand minder dan wielerschrijver Peter Winnen. Voor de uitvoering tekenen zanger Jan Blom en band.

 

De CD bestrijkt alle aspecten van het fietsen. Zadelpijn, tegenwind, mist, regen, liefde op de pedalen. Maar ook de beruchte Franse en Italiaanse hellingen worden erop bezongen. Zoals de Mont Ventoux, de Madeleine en de enige echte "Hollandse berg" in de Franse Alpen, de Alpe d'Huez, die elke zomer vele duizenden Nederlandse fietsers verleidt tot een even slopende als heroïsche klim. Het lied "De Hollandse berg" eert elk van de 21 befaamde bochten van de Alpe. En de ballade van de ruim 2700 meter hoge Passo di Stelvio, bekend van de Giro d'Italia, draagt de toepasselijke titel "Sterven op de Stelvio". Maar ook de belangrijkste wapenfeiten van Nederlands beste wielrenners krijgen de aandacht die ze verdienen op de CD "Renner".

 

De CD kost € 14,95, exclusief € 1,95 verzendkosten. Bestellen gaat eenvoudig door overmaking op bankrekening nr NL06INGB0004917036 t.n.v. TeMa Teksten, Den Haag, onder vermelding van: Renner en je adres, postcode en plaats. Je krijgt de CD dan per omgaand thuisgestuurd.

Geïnteresseerd in een live optreden van Jan Blom? Bel dan 06 24142612.